Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 166 проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 166 проблем

Проблема накратко или поне какви са симптомите, че не разбирам от механика, проблеми по колата и евентуалното им отстраняване!
    Както си карам с 30 след десен завой се чува някакво тропане в предницата, изчезва хидравликата и светва акумулатора на таблото! Добре, че бях близо до вкъщи, та я докарах бавно и я паркирах на улицата. Какъв можа да е проблема? Алтернатор, хидравлика, може би и двете или нещо друго? Нищо не разбирам от ремонти и колата утре заминава на ремонт, но поне да знам какъв е евентуалния проблем. Колата е 166 2.4 JTD 136 коня

Пистов ремък-скъсан или изпаднал. По важно е да се локализира причината ,поради която това се е случило. Трябва да се провери обтегача,ролките и състоянието на демферната щайба.
    33 1.7 8v 4x4 92г.-ex , 155 2.0тс 8v-ex
    166 2.4 jtd 150 03г.

Comment

Така като хвърля боба, на първо четене ми звучи като проблем с пистовия ремък. Няма да се учудя, ако не си е на мястото вече...
      Някакви странни шумове да е имало напоследък?

П.П. Колегата ме е изпреварил, докато пиша.
      На мен ми се случи подобно нещо след блокиране на хидравличната помпа - скъса ѝ се шайбата и излетя заедно с ремъка.
      Last edited by nblagoev; d.m.y г., 19:05.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Спря да вали и излязох да погледна колата и видях, че виси ремък, скъсан или паднал, не знам. Утре ще се оправя!
        Преди 1 седмица просвирваше един ремък от време на време в жегите, но после спря. Масло, ремъци, ролки и водна помпа са сменени преди 12 000 километра, преди 2 000 смених маслото пак....

Comment

Working...
        X